Heren e trete nuk do na vidhni!


5 Nentor

Ne Kongresin e sotem te Partise Socialiste, lideri i kesaj partie Edi Rama, deklaroi se ai bashke me partine e tij, ishin vjedhur diten dhe naten nga Partia Demokratike dhe aleatet e saj, por heren e trete, vete Z. Rama, zotohej se nuk do ta lejonte te ndodhte.

Por kush tha se ishte e nevojshme nje here e trete? Ishin te mjaftueshme dy heret e para. Populli thote se miu po te kaloi nje here poshte mjekre, e ben rruge. Heren e dyte e te trete, ai ska nevoje te kaloje…e ka bere autostrade.

Heren e trete nuk do na vidhni! Pra Z. Rama ju ia legjitimoni dy heret e para vjedhjen atyre?! Se te thuash qe na keni vjedhur, por sdo na vidhni me, eshte njesoj sikur te thuash, ti gezoni ato qe vodhet, por tashme nuk do te mundeni me. Ne nje fare menyre eshte nje legjitimim i vjedhjes. Tja njohesh tjetrit vjedhjen, por te mos e lejosh qe te ndodhi me.

Keto jane forma te vjetra politike dhe pranimi, cfare do te thote se, kur ja legjitimon dikujt dicka, do te kerkosh qe edhe vet te jesh i legjitimuar per ate cfare ke bere ne te kaluaren.

Barazi ne vjedhje! Kjo do te ishte shprehja me e sakte.

B. Komini

Advertisements