Fetih 1453, reklama e filmit në internet shënon rekord klikimesh


Fragmenti i filmit “Fetih (Ngadhënjimi) 1453” brenda 24 orësh është parë nga 1 milionë e 670 mijë shikues.

Fragmenti i filmit “Ngadhënjimi 1453” i regjisorit Faruk Aksoj është parë nga 1 milionë e 670 persona brenda 24 orësh.

Sipas deklaratës së bërë, i cili për produksionin e fragmentit tashmë eshte tema më e përfolur dhe më e ndarë në platformat e network-ut social twitter dhe facebook, janë shpenzuar 600 mijë dollarë.

Për fragmentin e filmit, producentë të të cilit janë Faruk Aksoj dhe Ajshe Germen, për një muaj e gjysmë rresht u realizuan xhirime në Turqi, Meksikë, Angli dhe Sllovaki.

Filmi me përmasa hollivudiane flet për marrjen e Stambollit apo Kostandinopojës prej ushtrive turke, në të jepen të dhëna të shumta dhe detaje mbi jetën e sulltan Mehmet Fetihut i cili në vitin 1453 arriti që të merrte Kostandinopojen dhe ta shndërronte Perandorinë Osmane nga një mbretëri rajonale në një perandori botë

rore.

Advertisements

Një koment

  1. Sulejmani i Madherishem, tani Mehmet Fetih….na mahniten me pasqyrimin e madheshtise se kesaj Perandorie te lavdishme! Zakonet, guret e cmuar, mendafshi, pallatet perandorake, intrigat dhe luftrat…se bashku me haremet legjendare, pasqyrojne jeten e jashtezakonshme te sundimtareve osman, dhe te verteten e padiskutueshme se ne nje menyre ose ne tjetren percaktuan fatet e botes se njohur deri ne ate kohe!

Komentet janë të mbyllura.