10 thënie për “lirinë”


PËR LIRINË…

 

Liria është thelbi i shpirtit dhe i mendjes; aty ku s’ka liri, mendja dhe shpirti thahen si bima pa ujë.

S.Frashëri

Te liria s’arrihet nëpër lule po nëpër vuajtje e mundime të gjata.
Qosja

Liria njerëzore nuk është vetëm çështje private, por ajo nuk është asgjë nëse nuk është edhe çështje private.

Markuzeu

Liria është frut që duhet vjelur përditë, ndryshe kalbet.
Filipsi

Për dashuri jap jetën, për liri jap dashurinë.
Petëfi

Paqja nuk mund të ruhet kur disa janë të skllavëruar, e disa të lirë .
Kanti

Skllavëria më e madhe është të mos kesh liri, e të mos konsiderohesh i lirë.
Gëte

Në qoftë se edhe një mijë herë do biesh, provo të ngrihesh vetem një herë.
Lao Ce

Jam betuar në altarin e Perëndisë se do të jem armik i çdo lloj tiranie.

Uashingtoni

Më parë do vdekur në këmbë, se sa të jetojmë në gjunjë.

Rusvelti

Advertisements

Një koment

Komentet janë të mbyllura.