Udhetaret e kohes, mes besimit dhe te pavertetave


B.K.

Sigurisht qe shkenca dhe teknologjia na kane cuar ne dimensione te reja qofshin ato formale qe kane lidhje me zhvillimin e mendimit dhe teknologjise apo dhe abstrakte qe kane te bejne me aplikimin e shkenave te natyres mbi fenomenet paranormale.

Prej kohesh tema te tilla si fushat gravitacionale, udhetimet ne kohe, dimensionet e fshehta apo dhe telepatia, magjia etj., kane qene jo vetem terheqese per dashamiresit e tyre me fanatike, por vitet e fundit jane bere objekt bisede per te gjitha kategorite sociale. Ne ditet e sotme diskutimet nuk kane ngelur vetem ne faktin nese keto fusha apo hapesira studimi ekzistojne ose jo, por edhe ne aspektin e evidentimit te tyre apo proves shkencore qe ato ekzistojne.

Natyrisht qe shkencetaret jane ndare ne dy grupe tradicionale, ne ata qe i mbeshtesin kerkimet ne keto fusha, dhe ne ata qe pretendojne se nuk ekziston asgje tjeter pervec logjikes se paster dhe faktit shkencor te qarte.

Per te ilustruar se ndonjehere gjerat mund te mos jene vetem logjike, po mundohem te sjell nje video nga filmi i Charlie Chaplin, ku ne nje fragment te tij verehet nje fenomen shume i cuditshem; nje grua xhirohet pa dashje duke folur me celular. Ne fakt une nuk jam i pari qe po e shfaq kete video, mbi te jane bere diskutime te shumta dhe debate, pasi xhirimet jane autentike, por askush nuk di te sqaroje se si eshte e mundur qe nje grua perpara mese 100 vjetesh te perdorte celular.

Me poshte mund te shikoni videon:

Advertisements